martes, 22 de noviembre de 2016

SABEDES QUE ...

NO CONTINENTE AFRICANO HAI UN PINGÜIN CHAMADO, "PINGÜIN DO CABO"?

Resultado de imagen de PINGÜINO DEL CABO


Resultado de imagen de PINGÜINO DEL CABO




 A QUE É GRACIOSO? IMOS A COÑECER ALGO MÁIS SOBRE EL:

O pingüín do Cabo, chamado tamén pingüín de Jakass, mide uns sesenta centímetros de longo total. Adáptase tamén a climas tépedos, polo tanto vive en zonas que non son excesivamente frías; aniña na parte meridional de África e ás veces ata en Natal e Angola. É o que comunmente se exhibe nos xardíns zoolóxicos do mundo.

Tamén é o máis común nas peliculas de animación:

Resultado de imagen de PINGÜINO DEL CABO




Todo o torpes que parecen os pingüíns camiñando, deixan de selo cando están no mar. Alí vólvense veloces como un corredor de fondo e áxiles coma se fosen soldados dunha guerra que non poden perder. O inimigo de sempre espéralles dentro da auga, aínda que nos últimos séculos o ser humano ocupou ese podio facendo que a poboación de pingüín africano mingüe de tal maneira que só quedan na actualidade ao redor de 50.000 exemplares (catro veces menos que no ano 2000 e un 99% menos que a principios do século XX).

Pingüinos africanos en Stony Point (Betty`s Bay, Sudáfrica)


E aqui tedes un viedo dun afeccionado, e os pingüins en movemento:


No hay comentarios:

Publicar un comentario